50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To
Start writing a post
Entertainment

50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To

Every Harry Potter fan has to at least try this once.

4396
Harry Potter collection

Looking for the perfect list of questions for a Harry Potter trivia night?? Looking to test your own or your friend's knowledge of the books just for fun??? Studying so you can be a whiz at wizard trivia???? Look no further!

Below is a list of questions only someone who has read the books at least twice may know.

These are *Siriusly* hard questions and don't worry there is nothing *Ron* with you if you can't get them all. So why don't we *Slytherin* before you get annoyed with my *magical* puns and references?

1. How old is Nicholas Flamel when he decides to destroy the stone he helped create?

He doesn't look a day over 375

Answer: 665

2. Name every ingredient contained in Polyjuice Potion.

Last part is easy, but the other six...

Answer: Lacewing flies, leeches, powdered Bicorn horn, knotgrass, fluxweed, shredded Boomslang skin, and a bit of the person you want to turn into.

3. How many possible Quidditch fouls are there?

It's a dangerous sport

Answer: 700

4. What is Nearly Headless Nick's full name?

Think of the signature...

Sir Nicholas de Mimsy-Porpington

5. Dumbledore has a scar above his left knee that is a perfect map of what?

Oh Dumbledore, you odd little man

Answer: The London Underground

6. How many staircases does Hogwarts have?

I would not want to get caught on one of them when it moves, I'd already be lost enough most likely.

Answer: 142

7. Monkshood and Wolfsbane are the same plant, also known as what?

You must be a Potions Master to know this one

Answer: Aconite

8. What man's statue is next to the special lavatory entrance of the prefect's bathroom?

I'd hate to take a bath with a statue staring at me the whole time...

Answer: Boris the Bewildered

9. How much does a ticket on the Knight Bus cost if it includes hot chocolate?

For the stranded witch or wizard.

Answer: 14 sickles

10. Which row in the Hall of Prophecy contains the prophecy about Harry and Voldemort?

Think of the mess if someone were to knock them all down... *Enter Harry*

Answer: Row 97

11. What is the five-digit code you must dial to get in the visitor's entrance at the Ministry of Magic?

Easy way to remember in case this ever comes up, it spells M-A-G-I-C on a phone's keypad.

Answer: 6 2 4 4 2

12. What is the name of the Apparition instructor who comes to Hogwarts in Harry’s sixth year?

If only traveling were this easy.

Answer: Wilkie Twycross

13. Voldemort stole Helga Hufflepuff's cup from an old woman, what was her name?

She was a rich, avid collector who's prized possessions were Hufflepuff's cup and Salazar Slytherin's locket, both which were stolen by young Tom Riddle after he murdered her to make a Horcrux out of the cup.

Answer: Hepzibah Smith.


Bonus Question: What was the name of her house elf who was blamed for her murder?

Answer: Hokey

14. Mullet, Troy, and Moran were the chasers for Ireland in The Quidditch World Cup, who scored the first goal?

The team was well-renowned for their superb Chasers.

Answer: Troy

15. What is the name of Ginny Weasley's Pygmy Puff?

He's so cute!

Answer: Arnold

16. On the wall across from the Room of Requirement, there is a tapestry showing a wizard trying to teach trolls ballet. What's his name?

Must've been an extremely difficult job...

Answer: Barnabus the Barmy

17. What is the max speed for a Firebolt broomstick?

Best gift ever!

Answer: 150 mph

18. What color did Hermione turn the leaves of the Weasley’s crab-apple tree on Harry's 17th birthday?

Must've been really pretty.

Answer: Gold

19. How many house points did Gryffindor win by in the first book?

Thanks to Neville!

Answer: 10 points

20. Which chess piece does Hermione play in the Philosopher's Stone?

The best game of chess in a century!

Answer: A rook (castle)

21. What are the name's of Severus Snape's parent's?

Dad's a muggle, mum's a witch..

Answer: Tobias Snape and Eileen Prince

22. In his sixth year, why did Cormac McLaggen miss the Quidditch tryouts?

A true Gryffindor move...

Answer: He ate a pound of poisonous doxy egg's for a bet, to prove his bravery

23. Beside's peace between Wizard's and Muggles what would Gilderoy Lockhart not mind to have for a birthday present?

And his favorite color is Lilac.

Answer: A bottle of Odgen's Old Firewhisky

24. What is the password to the prefect's bathroom on the fifth floor?

I'm sure at least one of the soaps will have you smelling...

Answer: ...Pine Fresh

25. What is Fred Weasley's code name on Potter Watch?

Though previously and briefly "rodent" he chooses a much cooler one

Answer: Rapier

26. What is the first thing Romilda Vane offers Harry that is spiked with love potion?

Love potions should be illegal if you ask me... well ya know.. if they existed.

Answer: Gillywater

27. Who teased Moaning Myrtle about her glasses that lead to Myrtle crying in the washroom before getting killed?

Myrtle haunted her for many years after death but was forced to stop after showing up at her wedding.

Answer: Olive Hornby

28. What is the last word Uncle Vernon says to Harry before going with Diggle?

And they weren't meaningful

Answer: "I thought we were on a tight schedule!"

29. What was the night like it when Lily Potter died according to Tom Riddle?

Exactly what you'd expect on such a horrible night

Answer: Wet and windy

30. What are the names of the three Peverell brothers?

The original owners of the Deathly Hallows

Answer: Antioch, Cadmus and Ignotus

31. During Harry's time at Hogwarts, the Gryffindor Quidditch team won the House Cup three times, which books?

Partly cause the competition kept getting canceled...

Answer: The Prisoner of Azkaban, The Order of the Pheonix, and The Half-Blood Prince

32. Which vault belongs to the Potter family in Gringott's Wizarding Bank?

There are a lot to choose from...

Answer: 687

33. When is Hermione's birthday?

Hint: She is a Virgo

Answer: September 19, 1979

34. What is the symbol for the Ravenclaw house?

You'd think, mm I dunno a raven but nope!

Answer: Eagle

35. What is Dumbledore's full name?

And we thought Sir Nick's name was long...

Answer: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

36. Who replaces Cornelius Fudge as Minister for Magic?

Rumored that he is a vampire, but he is not.

Answer: Rufus Scrimgeour

37. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, who orders a cherry syrup and soda with ice and umbrella from the Three Broomsticks?

Gotta love 'em..

Answer: Professor Flitwick

38. What is the name of the fountain inside the Ministry of Magic?

The nice one before the death eaters took over the ministry. In case you were wondering, the one that the death eaters built is named Magic is Might.

Answer: Fountain of Magical Brethren

39. How many times was Nearly Headless Nick hit in the neck with a blunt axe?

Could you imagine...

Answer: 45

40. How much do Fred and George Weasley bet on the Quidditch World Cup?

They bet everything they have and got cheated...

Answer: 37 Galleons, 15 Sickles, 3 Knuts

41. What does Voldemort do to Neville when he refuses to join the Death Eaters?

Terrifying...

Answer: He makes him wear the Sorting Hat as it is set on fire

42. Who takes offense at the symbol Xenophilius Lovegood wears to Bill and Fleur's wedding?

It's because his grandfather had been murdered by Grindelwald who was associated with the symbol.

Answer: Viktor Krum

43. Who was Dumbledore's immediate predecessor as Headmaster or Headmistress at Hogwarts?

It's not Phineas Nigellus Black...

Answer: Armando Dippet

44. Who is Ginny's first boyfriend?

He's not in the movie much, I don't think their relationship is even mentioned in the movies, but in the books it is....

Answer: Michael Corner

45. Which Gringotts vault was the Philosopher's Stone kept in?

A possible reasoning behind choosing the number of the vault is when the number is written backwards and with a forward slash you get the date Harry and Hagrid visited the vault to remove the stone.

Answer: Vault 713

Written 31/7 (July 31st) not 3/17 (March 17th) for those wondering :)

46. What is the first potion Harry ever made?

One I don't understand the existence of unless you want to annoy someone. Draco Malfoy found it's use amusing in his sixth year, but Slughorn only found it passable.

Answer: Hiccuping Potion (Hiccoughing Solution)

47. Finish this handy poem Hermione uses in The Philosopher's Stone ""Devil's Snare, Devil's Snare, it's deadly fun but ____"

The moment Harry has to remind her that she's a witch

Answer: "will sulk in the sun"

48. What is Ron's favorite comic book?

Facebook

It's not Spider-Man I guarantee you that...

Answer: The Adventures of Martin Miggs, the Mad Muggle

49. When is Luna Lovegood's birthday?

Lovely Luna Lovegood was born the day before Valentine's Day, no wonder she's so lovable.

Answer: February 13, 1981

50. What does the spell Evanesco do?

The gif is a hint, but not the SAME spell. If you know Latin this one is easy...

Answer: Vanishes an object

And just like that, the list is over :( I hope this provides you with all the Harry Potter trivia you could ever need! If not, have fun looking for *Gryffin*more!

Okay, that one was bad, I'm done, and I'm *dead Sirius* this time.

...Sorry.

Report this Content
This article has not been reviewed by Odyssey HQ and solely reflects the ideas and opinions of the creator.
Peter Truong

If you still have not figured out what you want to cook on Thanksgiving, baked macaroni and cheese is something worth considering. It is simple, affordable, and delicious. I have had many different types of baked mac and cheese and most are dry. I do not like a dry mac and cheese, it just does not seem appealing to me. If you like the creamy cheesy essence of mac and cheese, look no further, this recipe is for you.

Ingredients:

Keep Reading... Show less

As a first-year college student, I've been doing a lot of meeting and introducing myself to people, often with the classic format of "name, hometown, major".

Keep Reading... Show less
Health and Wellness

This Simple 7-Step DIY Face Mask Combines Safety — And Sustainability

Instead of studying like I intended on doing today, I made a face mask for some reason and thought I'd share how I did.

65686

If you were looking for a simple way to make a mask, I am happy to share how I personally make them. I have a pretty small face in general, so I prefer having my homemade ones so they fit better. This is also a great alternative to just throwing away any clothes! Before starting, you will need to make sure you have fabric, thread, a needle, and pins; if you have a sewing machine, you obviously could use that instead of hand sewing it.

Keep Reading... Show less
Student Life

6 Ways To Handle The Stress Of Earning Your Degree From Your Childhood Bedroom

Oh so this was the room where I snuck cookies upstairs past my bedtime and stole R-Rated movies to watch when my parents were asleep and now I'm expected to earn my degree in this very same room?

35439
Photo by Aaron Burden on Unsplash

It's definitely not easy, but it's something so many kids are struggling with right now.

Keep Reading... Show less

November is such an underrated month. With all the excitement that comes with Halloween ending and the holiday season around the corner, some people skip over it and go straight to their Christmas playlist. For me though, November is the perfect time to compile a playlist of songs that bring on major nostalgia which I think is perfect for this time of year. If you're looking for something to get you in that thankful spirit before you head into the Christmas spirit or something to play while you enjoy Friendsgiving, here are some go-to songs to add to your November playlist.

Keep Reading... Show less

Taylor Swift is famous for her Easter eggs on social media that hint at what is coming next for her. Over the past few days, fans noticed a change in Swift's hair when she was accepting her win as Apple's songwriter of the year that was reminiscent of the "Red" era. Of course, this has caused widespread speculation that Swift has begun to re-record her masters.

Keep Reading... Show less

While joyful, the holiday season can also be stressful for many and that's A-O.K. Plus, with the added tension that is 2020, this year's holiday season is a lot, to put it simply.

This is your reminder to put yourself first and listen to what you're yearning for. Deep down, you know what you need to thrive and I know that you can get there.

Keep Reading... Show less
Swoon

25 'Open When' Topics And Ideas For That Special Someone In Your Life

Open When Letters are letters you can give to your special someone.

9594
Lauren McCally

Stuck on what to get the person you love the most?

And, well, let's be honest, is hard to shop for? Well then, why not send them some Open When Letters?

Keep Reading... Show less
Facebook Comments