50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To
Start writing a post
Entertainment

50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To

Every Harry Potter fan has to at least try this once.

2752
Harry Potter collection

Looking for the perfect list of questions for a Harry Potter trivia night?? Looking to test your own or your friend's knowledge of the books just for fun??? Studying so you can be a whiz at wizard trivia???? Look no further!

Below is a list of questions only someone who has read the books at least twice may know.

These are *Siriusly* hard questions and don't worry there is nothing *Ron* with you if you can't get them all. So why don't we *Slytherin* before you get annoyed with my *magical* puns and references?

1. How old is Nicholas Flamel when he decides to destroy the stone he helped create?

He doesn't look a day over 375

Answer: 665

2. Name every ingredient contained in Polyjuice Potion.

Last part is easy, but the other six...

Answer: Lacewing flies, leeches, powdered Bicorn horn, knotgrass, fluxweed, shredded Boomslang skin, and a bit of the person you want to turn into.

3. How many possible Quidditch fouls are there?

It's a dangerous sport

Answer: 700

4. What is Nearly Headless Nick's full name?

Think of the signature...

Sir Nicholas de Mimsy-Porpington

5. Dumbledore has a scar above his left knee that is a perfect map of what?

Oh Dumbledore, you odd little man

Answer: The London Underground

6. How many staircases does Hogwarts have?

I would not want to get caught on one of them when it moves, I'd already be lost enough most likely.

Answer: 142

7. Monkshood and Wolfsbane are the same plant, also known as what?

You must be a Potions Master to know this one

Answer: Aconite

8. What man's statue is next to the special lavatory entrance of the prefect's bathroom?

I'd hate to take a bath with a statue staring at me the whole time...

Answer: Boris the Bewildered

9. How much does a ticket on the Knight Bus cost if it includes hot chocolate?

For the stranded witch or wizard.

Answer: 14 sickles

10. Which row in the Hall of Prophecy contains the prophecy about Harry and Voldemort?

Think of the mess if someone were to knock them all down... *Enter Harry*

Answer: Row 97

11. What is the five-digit code you must dial to get in the visitor's entrance at the Ministry of Magic?

Easy way to remember in case this ever comes up, it spells M-A-G-I-C on a phone's keypad.

Answer: 6 2 4 4 2

12. What is the name of the Apparition instructor who comes to Hogwarts in Harry’s sixth year?

If only traveling were this easy.

Answer: Wilkie Twycross

13. Voldemort stole Helga Hufflepuff's cup from an old woman, what was her name?

She was a rich, avid collector who's prized possessions were Hufflepuff's cup and Salazar Slytherin's locket, both which were stolen by young Tom Riddle after he murdered her to make a Horcrux out of the cup.

Answer: Hepzibah Smith.


Bonus Question: What was the name of her house elf who was blamed for her murder?

Answer: Hokey

14. Mullet, Troy, and Moran were the chasers for Ireland in The Quidditch World Cup, who scored the first goal?

The team was well-renowned for their superb Chasers.

Answer: Troy

15. What is the name of Ginny Weasley's Pygmy Puff?

He's so cute!

Answer: Arnold

16. On the wall across from the Room of Requirement, there is a tapestry showing a wizard trying to teach trolls ballet. What's his name?

Must've been an extremely difficult job...

Answer: Barnabus the Barmy

17. What is the max speed for a Firebolt broomstick?

Best gift ever!

Answer: 150 mph

18. What color did Hermione turn the leaves of the Weasley’s crab-apple tree on Harry's 17th birthday?

Must've been really pretty.

Answer: Gold

19. How many house points did Gryffindor win by in the first book?

Thanks to Neville!

Answer: 10 points

20. Which chess piece does Hermione play in the Philosopher's Stone?

The best game of chess in a century!

Answer: A rook (castle)

21. What are the name's of Severus Snape's parent's?

Dad's a muggle, mum's a witch..

Answer: Tobias Snape and Eileen Prince

22. In his sixth year, why did Cormac McLaggen miss the Quidditch tryouts?

A true Gryffindor move...

Answer: He ate a pound of poisonous doxy egg's for a bet, to prove his bravery

23. Beside's peace between Wizard's and Muggles what would Gilderoy Lockhart not mind to have for a birthday present?

And his favorite color is Lilac.

Answer: A bottle of Odgen's Old Firewhisky

24. What is the password to the prefect's bathroom on the fifth floor?

I'm sure at least one of the soaps will have you smelling...

Answer: ...Pine Fresh

25. What is Fred Weasley's code name on Potter Watch?

Though previously and briefly "rodent" he chooses a much cooler one

Answer: Rapier

26. What is the first thing Romilda Vane offers Harry that is spiked with love potion?

Love potions should be illegal if you ask me... well ya know.. if they existed.

Answer: Gillywater

27. Who teased Moaning Myrtle about her glasses that lead to Myrtle crying in the washroom before getting killed?

Myrtle haunted her for many years after death but was forced to stop after showing up at her wedding.

Answer: Olive Hornby

28. What is the last word Uncle Vernon says to Harry before going with Diggle?

And they weren't meaningful

Answer: "I thought we were on a tight schedule!"

29. What was the night like it when Lily Potter died according to Tom Riddle?

Exactly what you'd expect on such a horrible night

Answer: Wet and windy

30. What are the names of the three Peverell brothers?

The original owners of the Deathly Hallows

Answer: Antioch, Cadmus and Ignotus

31. During Harry's time at Hogwarts, the Gryffindor Quidditch team won the House Cup three times, which books?

Partly cause the competition kept getting canceled...

Answer: The Prisoner of Azkaban, The Order of the Pheonix, and The Half-Blood Prince

32. Which vault belongs to the Potter family in Gringott's Wizarding Bank?

There are a lot to choose from...

Answer: 687

33. When is Hermione's birthday?

Hint: She is a Virgo

Answer: September 19, 1979

34. What is the symbol for the Ravenclaw house?

You'd think, mm I dunno a raven but nope!

Answer: Eagle

35. What is Dumbledore's full name?

And we thought Sir Nick's name was long...

Answer: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

36. Who replaces Cornelius Fudge as Minister for Magic?

Rumored that he is a vampire, but he is not.

Answer: Rufus Scrimgeour

37. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, who orders a cherry syrup and soda with ice and umbrella from the Three Broomsticks?

Gotta love 'em..

Answer: Professor Flitwick

38. What is the name of the fountain inside the Ministry of Magic?

The nice one before the death eaters took over the ministry. In case you were wondering, the one that the death eaters built is named Magic is Might.

Answer: Fountain of Magical Brethren

39. How many times was Nearly Headless Nick hit in the neck with a blunt axe?

Could you imagine...

Answer: 45

40. How much do Fred and George Weasley bet on the Quidditch World Cup?

They bet everything they have and got cheated...

Answer: 37 Galleons, 15 Sickles, 3 Knuts

41. What does Voldemort do to Neville when he refuses to join the Death Eaters?

Terrifying...

Answer: He makes him wear the Sorting Hat as it is set on fire

42. Who takes offense at the symbol Xenophilius Lovegood wears to Bill and Fleur's wedding?

It's because his grandfather had been murdered by Grindelwald who was associated with the symbol.

Answer: Viktor Krum

43. Who was Dumbledore's immediate predecessor as Headmaster or Headmistress at Hogwarts?

It's not Phineas Nigellus Black...

Answer: Armando Dippet

44. Who is Ginny's first boyfriend?

He's not in the movie much, I don't think their relationship is even mentioned in the movies, but in the books it is....

Answer: Michael Corner

45. Which Gringotts vault was the Philosopher's Stone kept in?

A possible reasoning behind choosing the number of the vault is when the number is written backwards and with a forward slash you get the date Harry and Hagrid visited the vault to remove the stone.

Answer: Vault 713

Written 31/7 (July 31st) not 3/17 (March 17th) for those wondering :)

46. What is the first potion Harry ever made?

One I don't understand the existence of unless you want to annoy someone. Draco Malfoy found it's use amusing in his sixth year, but Slughorn only found it passable.

Answer: Hiccuping Potion (Hiccoughing Solution)

47. Finish this handy poem Hermione uses in The Philosopher's Stone ""Devil's Snare, Devil's Snare, it's deadly fun but ____"

The moment Harry has to remind her that she's a witch

Answer: "will sulk in the sun"

48. What is Ron's favorite comic book?

Facebook

It's not Spider-Man I guarantee you that...

Answer: The Adventures of Martin Miggs, the Mad Muggle

49. When is Luna Lovegood's birthday?

Lovely Luna Lovegood was born the day before Valentine's Day, no wonder she's so lovable.

Answer: February 13, 1981

50. What does the spell Evanesco do?

The gif is a hint, but not the SAME spell. If you know Latin this one is easy...

Answer: Vanishes an object

And just like that, the list is over :( I hope this provides you with all the Harry Potter trivia you could ever need! If not, have fun looking for *Gryffin*more!

Okay, that one was bad, I'm done, and I'm *dead Sirius* this time.

...Sorry.

Report this Content
This article has not been reviewed by Odyssey HQ and solely reflects the ideas and opinions of the creator.

We finally got a more in-depth look into the upcoming Disney+ Marvel series 'WandaVision' during the 2020 Emmy Awards. Elizabeth Olsen and Paul Bettany revive their roles as Wanda Maximoff and Vision from the Marvel Cinematic Universe in this brand new trailer.

Keep Reading... Show less
Health and Wellness

I Talked To Nikki Pebbles About PCOS-Friendly Workouts, And Low-Impact Is The Key

Hormone health impacts everything, including the workouts that are best for you.

4004

Women with polycystic ovarian syndrome (PCOS) deal with a lot of uncertainty in their life. Between hormonal ups and downs, unpredictable weight gain, painful cyst ruptures, and infertility worries, their bodies are often under a lot of stress! A common symptom of PCOS is having a hard time losing weight — many women find themselves frustrated (or in pain) from traditional workout plans.

I sat down with Nikki Pebbles, a certified personal trainer and group fitness coach, to talk about the kind of workouts that are best for women who are dealing with PCOS.

Keep Reading... Show less
Lifestyle

Jason Wu's Recent Runway Show's Models All Wore Maybelline — Get The Look On A SERIOUS Budget

Created solely with the Maybelline New York line, you'll get a glimpse of makeup done the Empire State way.

2446
Maybelline

As a makeup artist who is always looking for bargain, good quality makeup, I can confidently say that Maybelline's New York line exceeds any high expectations I set. With only five steps and seven products, you can achieve the makeup looks rocked by models for one of the biggest fashions shows in the industry.

The direct makeup artist, Erin Parsons, also shared her statement about the makeup saying, "When you're on vacation, you don't really wear much makeup. We applied Maybelline New York Super Stay Matte Ink Coffee Edition in Espresso Enthusiast and Chai Genius sinve the models had to wear masks following application, and we knew that the makeup would not move."

Keep Reading... Show less
Entertainment

Chase Stokes And Madelyn Cline Are 'Hot Stuff' In Kygo's New Music Video

While we patiently await OBX season two on Netflix, we can just jam to and watch "Hot Stuff" in the meantime.

1263

As if Chase Stokes, 28, and Madelyn Cline, 22, aren't cute enough in real life, we also get to swoon over them as John B and Sarah Cameron in "Outer Banks" AND now in Kygo's new music video, "Hot Stuff." Feel free to gush over them in the video below.

Keep Reading... Show less

I began suffering the symptoms of PCOS — acne, fatigue, weight gain, and an irregular cycle — when I was about 16, but I wasn't diagnosed until about nine years later.

The symptoms were, of course, frustrating, but I am now thankful for all of the time I spent trying to manage them naturally with my diet, herbs, and vitamins. Now that I am diagnosed, I do take a small dose of prescribed spironolactone which has helped immensely, mostly with my skin.

Keep Reading... Show less

Fall is (almost) here, and we could not be more excited. As the weather slowly but surely changes, so will your wardrobe. From booties to oxfords, this fall's shoe trends have something for everyone.

Sure, you might be comfy at home in your slippers, but with shoes this cute, you'll be sporting them when you're out and about or just hanging out in your living room.

Keep Reading... Show less

I'm not one to talk about personal issues, like the first-hand misogyny I experience as a woman, usually because it makes close family and friends uncomfortable. However, I have recently become exhausted with the number of comments I get, so I decided to rate all the ones I received in the past month to prove that misogyny is alive and real.

Keep Reading... Show less

With the pandemic, so many of my friends and I discussed how it was hard to find new things for date night when so many places were closed. It seems like date nights were just endless nights of bingeing Netflix and stuffing my face with Halo Top and SmartSweets. I tried those other date night ideas like cooking together and playing cards. But even those things can get old after a while. Finally, I had it and decided we need to make date nights COUNT again, even if we had to social distance.

Here are 5 different and unique ways you can spice up date night with your partners.

Keep Reading... Show less

"To Kill A Mockingbird" by Harper Lee. This classic novel has found itself in the hands of nearly every high school student for the past decades. Ahead of its time, the themes of racial injustices and loss of innocence have certainly sparked many healthy conversations in classrooms.

Keep Reading... Show less

- Since my late teens, I have had wavy, unruly hair that is susceptible to frizz from heat damage.

- I've made a conscious effort to try and eliminate heat styling products from my hair regimen in order to do less damage in the form of split ends and hair loss.

- When I first tried Tineco's MODA ONE Smart Ionic Hair Dryer, I was immediately amazed by how quickly it dried my thick strands and how straight/sleek my hair was with minimal work.

Up to my late teen years, my thick, soft, silky straight hair was the envy of nearly everyone I encountered. I totally took it for granted till my hair began to evolve into being more wavy and unruly with random patches of wavy and straight hair.

Keep Reading... Show less
Facebook Comments