50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To
Start writing a post
Entertainment

50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To

Every Harry Potter fan has to at least try this once.

2037
Harry Potter collection

Looking for the perfect list of questions for a Harry Potter trivia night?? Looking to test your own or your friend's knowledge of the books just for fun??? Studying so you can be a whiz at wizard trivia???? Look no further!

Below is a list of questions only someone who has read the books at least twice may know.

These are *Siriusly* hard questions and don't worry there is nothing *Ron* with you if you can't get them all. So why don't we *Slytherin* before you get annoyed with my *magical* puns and references?

1. How old is Nicholas Flamel when he decides to destroy the stone he helped create?

He doesn't look a day over 375

Answer: 665

2. Name every ingredient contained in Polyjuice Potion.

Last part is easy, but the other six...

Answer: Lacewing flies, leeches, powdered Bicorn horn, knotgrass, fluxweed, shredded Boomslang skin, and a bit of the person you want to turn into.

3. How many possible Quidditch fouls are there?

It's a dangerous sport

Answer: 700

4. What is Nearly Headless Nick's full name?

Think of the signature...

Sir Nicholas de Mimsy-Porpington

5. Dumbledore has a scar above his left knee that is a perfect map of what?

Oh Dumbledore, you odd little man

Answer: The London Underground

6. How many staircases does Hogwarts have?

I would not want to get caught on one of them when it moves, I'd already be lost enough most likely.

Answer: 142

7. Monkshood and Wolfsbane are the same plant, also known as what?

You must be a Potions Master to know this one

Answer: Aconite

8. What man's statue is next to the special lavatory entrance of the prefect's bathroom?

I'd hate to take a bath with a statue staring at me the whole time...

Answer: Boris the Bewildered

9. How much does a ticket on the Knight Bus cost if it includes hot chocolate?

For the stranded witch or wizard.

Answer: 14 sickles

10. Which row in the Hall of Prophecy contains the prophecy about Harry and Voldemort?

Think of the mess if someone were to knock them all down... *Enter Harry*

Answer: Row 97

11. What is the five-digit code you must dial to get in the visitor's entrance at the Ministry of Magic?

Easy way to remember in case this ever comes up, it spells M-A-G-I-C on a phone's keypad.

Answer: 6 2 4 4 2

12. What is the name of the Apparition instructor who comes to Hogwarts in Harry’s sixth year?

If only traveling were this easy.

Answer: Wilkie Twycross

13. Voldemort stole Helga Hufflepuff's cup from an old woman, what was her name?

She was a rich, avid collector who's prized possessions were Hufflepuff's cup and Salazar Slytherin's locket, both which were stolen by young Tom Riddle after he murdered her to make a Horcrux out of the cup.

Answer: Hepzibah Smith.


Bonus Question: What was the name of her house elf who was blamed for her murder?

Answer: Hokey

14. Mullet, Troy, and Moran were the chasers for Ireland in The Quidditch World Cup, who scored the first goal?

The team was well-renowned for their superb Chasers.

Answer: Troy

15. What is the name of Ginny Weasley's Pygmy Puff?

He's so cute!

Answer: Arnold

16. On the wall across from the Room of Requirement, there is a tapestry showing a wizard trying to teach trolls ballet. What's his name?

Must've been an extremely difficult job...

Answer: Barnabus the Barmy

17. What is the max speed for a Firebolt broomstick?

Best gift ever!

Answer: 150 mph

18. What color did Hermione turn the leaves of the Weasley’s crab-apple tree on Harry's 17th birthday?

Must've been really pretty.

Answer: Gold

19. How many house points did Gryffindor win by in the first book?

Thanks to Neville!

Answer: 10 points

20. Which chess piece does Hermione play in the Philosopher's Stone?

The best game of chess in a century!

Answer: A rook (castle)

21. What are the name's of Severus Snape's parent's?

Dad's a muggle, mum's a witch..

Answer: Tobias Snape and Eileen Prince

22. In his sixth year, why did Cormac McLaggen miss the Quidditch tryouts?

A true Gryffindor move...

Answer: He ate a pound of poisonous doxy egg's for a bet, to prove his bravery

23. Beside's peace between Wizard's and Muggles what would Gilderoy Lockhart not mind to have for a birthday present?

And his favorite color is Lilac.

Answer: A bottle of Odgen's Old Firewhisky

24. What is the password to the prefect's bathroom on the fifth floor?

I'm sure at least one of the soaps will have you smelling...

Answer: ...Pine Fresh

25. What is Fred Weasley's code name on Potter Watch?

Though previously and briefly "rodent" he chooses a much cooler one

Answer: Rapier

26. What is the first thing Romilda Vane offers Harry that is spiked with love potion?

Love potions should be illegal if you ask me... well ya know.. if they existed.

Answer: Gillywater

27. Who teased Moaning Myrtle about her glasses that lead to Myrtle crying in the washroom before getting killed?

Myrtle haunted her for many years after death but was forced to stop after showing up at her wedding.

Answer: Olive Hornby

28. What is the last word Uncle Vernon says to Harry before going with Diggle?

And they weren't meaningful

Answer: "I thought we were on a tight schedule!"

29. What was the night like it when Lily Potter died according to Tom Riddle?

Exactly what you'd expect on such a horrible night

Answer: Wet and windy

30. What are the names of the three Peverell brothers?

The original owners of the Deathly Hallows

Answer: Antioch, Cadmus and Ignotus

31. During Harry's time at Hogwarts, the Gryffindor Quidditch team won the House Cup three times, which books?

Partly cause the competition kept getting canceled...

Answer: The Prisoner of Azkaban, The Order of the Pheonix, and The Half-Blood Prince

32. Which vault belongs to the Potter family in Gringott's Wizarding Bank?

There are a lot to choose from...

Answer: 687

33. When is Hermione's birthday?

Hint: She is a Virgo

Answer: September 19, 1979

34. What is the symbol for the Ravenclaw house?

You'd think, mm I dunno a raven but nope!

Answer: Eagle

35. What is Dumbledore's full name?

And we thought Sir Nick's name was long...

Answer: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

36. Who replaces Cornelius Fudge as Minister for Magic?

Rumored that he is a vampire, but he is not.

Answer: Rufus Scrimgeour

37. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, who orders a cherry syrup and soda with ice and umbrella from the Three Broomsticks?

Gotta love 'em..

Answer: Professor Flitwick

38. What is the name of the fountain inside the Ministry of Magic?

The nice one before the death eaters took over the ministry. In case you were wondering, the one that the death eaters built is named Magic is Might.

Answer: Fountain of Magical Brethren

39. How many times was Nearly Headless Nick hit in the neck with a blunt axe?

Could you imagine...

Answer: 45

40. How much do Fred and George Weasley bet on the Quidditch World Cup?

They bet everything they have and got cheated...

Answer: 37 Galleons, 15 Sickles, 3 Knuts

41. What does Voldemort do to Neville when he refuses to join the Death Eaters?

Terrifying...

Answer: He makes him wear the Sorting Hat as it is set on fire

42. Who takes offense at the symbol Xenophilius Lovegood wears to Bill and Fleur's wedding?

It's because his grandfather had been murdered by Grindelwald who was associated with the symbol.

Answer: Viktor Krum

43. Who was Dumbledore's immediate predecessor as Headmaster or Headmistress at Hogwarts?

It's not Phineas Nigellus Black...

Answer: Armando Dippet

44. Who is Ginny's first boyfriend?

He's not in the movie much, I don't think their relationship is even mentioned in the movies, but in the books it is....

Answer: Michael Corner

45. Which Gringotts vault was the Philosopher's Stone kept in?

A possible reasoning behind choosing the number of the vault is when the number is written backwards and with a forward slash you get the date Harry and Hagrid visited the vault to remove the stone.

Answer: Vault 713

Written 31/7 (July 31st) not 3/17 (March 17th) for those wondering :)

46. What is the first potion Harry ever made?

One I don't understand the existence of unless you want to annoy someone. Draco Malfoy found it's use amusing in his sixth year, but Slughorn only found it passable.

Answer: Hiccuping Potion (Hiccoughing Solution)

47. Finish this handy poem Hermione uses in The Philosopher's Stone ""Devil's Snare, Devil's Snare, it's deadly fun but ____"

The moment Harry has to remind her that she's a witch

Answer: "will sulk in the sun"

48. What is Ron's favorite comic book?

Facebook

It's not Spider-Man I guarantee you that...

Answer: The Adventures of Martin Miggs, the Mad Muggle

49. When is Luna Lovegood's birthday?

Lovely Luna Lovegood was born the day before Valentine's Day, no wonder she's so lovable.

Answer: February 13, 1981

50. What does the spell Evanesco do?

The gif is a hint, but not the SAME spell. If you know Latin this one is easy...

Answer: Vanishes an object

And just like that, the list is over :( I hope this provides you with all the Harry Potter trivia you could ever need! If not, have fun looking for *Gryffin*more!

Okay, that one was bad, I'm done, and I'm *dead Sirius* this time.

...Sorry.

Report this Content
This article has not been reviewed by Odyssey HQ and solely reflects the ideas and opinions of the creator.
Health and Wellness

CBD Lip Balm Is The Calming Presence You Need In Your Life, Trust Me

I tried lip balm, sleep gummies, and an oil dropper from CBDistillery. Here's the final verdict.

@lilyjmoe

CBD has been on making waves within the wellness space for the last few years. Generally related to the treatment of anxiety, insomnia, and chronic pain, it's growing easier to find small CBD companies who are making products specifically designed to fit your needs. As FDA rules for CBD production can be a little hazy, it's true that not all CBD products are created equally. That's why it's important to look into the manufacturing of whatever you're deciding to try, especially if you're new to taking CBD.

As someone who has tried a variety of CBD products — some victories, some failures — I was thrilled when CBDistillery sent me a package of their favorites. They included a Broad Spectrum CBD Oil Tincture, their Nighttime Gummies, and a CBD Lip Balm.

Keep Reading... Show less
Politics and Activism

Kamala Harris Is The Biggest Hypocrite Of The #MeToo Movement

A vote for Joe Biden is a vote for Kamala Harris — and no one wants a hypocrite for a vice president.

Joe Biden just chose Kamala Harris to be his running mate against Donald Trump and Mike Pence in 2020. Now, for many reasons, this is hilarious as I think Biden just solidified his fate and gave the election to President Trump, but that's for another time.

Keep Reading... Show less
Nickelodeon

Now, this is a story all about how, "Fresh Prince of Bel-Air" is getting a reboot, and every '90s kid is currently screaming. (Yes, you heard me correctly.)

Keep Reading... Show less
Photo by Risen Wang on Unsplash

Maybe it was the quarantine months that sent you on a quest to finally find a workout routine that works for you, or maybe it was the lack of routine in the world that inspired you to change your habits or -for some- keep them and make an effort to maintain your health. If gyms were not already evolving with the new needs of the 21st-century gymgoer, they are undoubtedly evolving now with the lifestyle mindset that Covid-19 has left many of us with — a desire for a plan for a positive change seeing that tomorrow is not guaranteed.

The experience that an individual gets out of going to the gym should feel worth their time, energy, and should meet their specific fitness journey goals. If you do not already have a reason to go to the gym, here are ten genius effective implementations that will inspire even the couch-iest potato.

Keep Reading... Show less

We've all been there. You see that super cute guy on your dating app of choice, his bio is funny, and then, the gut-wrenching feeling hits when you see their political views don't exactly line up with yours. He loves Trump, you can't stand him, or vice versa.

A lot of people will say you can get over politics, but I know from personal experience, as well as this survey, that politics play a huge role in whether a relationship will work or if we're even willing to swipe right on that profile.

Keep Reading... Show less

With no sign of the pandemic going anywhere, brides and grooms who planned to be married in 2020 are forced to opt for plan B — if not plan C or D. While some are downsizing their in-person weddings to meet coronavirus guidelines and state restrictions, others are choosing to cancel theirs until further notice and some, well, they're embracing the virtual "I do."

A few weekends ago, I had the pleasure of attending a Zoom wedding for my friend and fellow editor and writer, Kristin Magaldi, and the short-but-sweet ceremony left me in happy tears (surprise surprise). In order to get the scoop on what exactly went into planning a virtual wedding, I asked Kristin to share her best tips so other couples know exactly how to have a Zoom wedding in case they're looking to lean into the video chat vows, too.

Keep Reading... Show less
Featured

Luxury Fashion Buys Your Bank Account Couldn’t Justify Till This Year’s Nordstrom Anniversary Sale

In case you needed another reason to get the Prada sunnies you've been eyeing all year.

Since I can remember first flipping through my older cousin's fashion magazines as an 8-year-old, I've always had several luxury items on my wish list of items I knew I'd never have, but loved to fantasize about.

As I grew into financial independence later in life, the list grew longer, but the ways in which I could toy with my grocery or travel budget for a month to make room for something I really wanted made the items on it more attainable. Even then, I will (virtually) visit an item online several times in the span of a year to test if I still like it months after eyeing it, and to see if by any chance it may have gone on sale.

Keep Reading... Show less
Lifestyle

10 Curvy Women Of Color On Instagram Who Inspired Us All To Take More Confident Lingerie Selfies

Learn to embrace your body and stop comparing yourself to the "beauty" standard with the help of these beautiful models and bloggers.

It's not every day that you scroll on your timeline and see a body that resembles your own. With a beauty standard that has conditioned the minds of society to exclaim confidence!

When a fuller figure posts on social media — as if it's an extreme act of bravery to show yourself off if you're not under a size 6 — it's about time we take back our power and learn that we are enough just the way we are.

Keep Reading... Show less
Health and Wellness

5 Characters From Your Childhood That Combated The Mental Health Stigma

We deserve to see people like us on the big screen just as much as you do.

Perks of Being a Wallflower

Growing up with a neurodevelopment disorder and mental illness, it's easy to feel isolated from the rest of the world. It is not common to look around and see someone that experiences situations similar to the ones you endure. Even if you do come across a person that is also perceived to be "different" in the eyes of society, the negative connotations instilled in everyday life are quick to silence your voice and knock you down before you have a chance to realize that who you are is more than okay--it's normal. This is a big reason why anything that brings understanding and shines a light on what people with neurodevelopment disorders and mental illness go through on a regular basis comes around a sense of relief and happiness fills the body.

In light of this, I went on a hunt to find characters in television and cinema that accurately portray the complexities of developmental disorders and mental health.

Keep Reading... Show less

First and foremost, shame on you for encouraging the patriarchy and sexism as you police a female's clothing choices. You cannot control our bodies, but what you can advocate for is public health and safety. This includes demoralizing rape, slut-shaming, and protecting society from illness.

Keep Reading... Show less
Facebook Comments