50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To
Start writing a post
Entertainment

50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To

Every Harry Potter fan has to at least try this once.

2708
Harry Potter collection

Looking for the perfect list of questions for a Harry Potter trivia night?? Looking to test your own or your friend's knowledge of the books just for fun??? Studying so you can be a whiz at wizard trivia???? Look no further!

Below is a list of questions only someone who has read the books at least twice may know.

These are *Siriusly* hard questions and don't worry there is nothing *Ron* with you if you can't get them all. So why don't we *Slytherin* before you get annoyed with my *magical* puns and references?

1. How old is Nicholas Flamel when he decides to destroy the stone he helped create?

He doesn't look a day over 375

Answer: 665

2. Name every ingredient contained in Polyjuice Potion.

Last part is easy, but the other six...

Answer: Lacewing flies, leeches, powdered Bicorn horn, knotgrass, fluxweed, shredded Boomslang skin, and a bit of the person you want to turn into.

3. How many possible Quidditch fouls are there?

It's a dangerous sport

Answer: 700

4. What is Nearly Headless Nick's full name?

Think of the signature...

Sir Nicholas de Mimsy-Porpington

5. Dumbledore has a scar above his left knee that is a perfect map of what?

Oh Dumbledore, you odd little man

Answer: The London Underground

6. How many staircases does Hogwarts have?

I would not want to get caught on one of them when it moves, I'd already be lost enough most likely.

Answer: 142

7. Monkshood and Wolfsbane are the same plant, also known as what?

You must be a Potions Master to know this one

Answer: Aconite

8. What man's statue is next to the special lavatory entrance of the prefect's bathroom?

I'd hate to take a bath with a statue staring at me the whole time...

Answer: Boris the Bewildered

9. How much does a ticket on the Knight Bus cost if it includes hot chocolate?

For the stranded witch or wizard.

Answer: 14 sickles

10. Which row in the Hall of Prophecy contains the prophecy about Harry and Voldemort?

Think of the mess if someone were to knock them all down... *Enter Harry*

Answer: Row 97

11. What is the five-digit code you must dial to get in the visitor's entrance at the Ministry of Magic?

Easy way to remember in case this ever comes up, it spells M-A-G-I-C on a phone's keypad.

Answer: 6 2 4 4 2

12. What is the name of the Apparition instructor who comes to Hogwarts in Harry’s sixth year?

If only traveling were this easy.

Answer: Wilkie Twycross

13. Voldemort stole Helga Hufflepuff's cup from an old woman, what was her name?

She was a rich, avid collector who's prized possessions were Hufflepuff's cup and Salazar Slytherin's locket, both which were stolen by young Tom Riddle after he murdered her to make a Horcrux out of the cup.

Answer: Hepzibah Smith.


Bonus Question: What was the name of her house elf who was blamed for her murder?

Answer: Hokey

14. Mullet, Troy, and Moran were the chasers for Ireland in The Quidditch World Cup, who scored the first goal?

The team was well-renowned for their superb Chasers.

Answer: Troy

15. What is the name of Ginny Weasley's Pygmy Puff?

He's so cute!

Answer: Arnold

16. On the wall across from the Room of Requirement, there is a tapestry showing a wizard trying to teach trolls ballet. What's his name?

Must've been an extremely difficult job...

Answer: Barnabus the Barmy

17. What is the max speed for a Firebolt broomstick?

Best gift ever!

Answer: 150 mph

18. What color did Hermione turn the leaves of the Weasley’s crab-apple tree on Harry's 17th birthday?

Must've been really pretty.

Answer: Gold

19. How many house points did Gryffindor win by in the first book?

Thanks to Neville!

Answer: 10 points

20. Which chess piece does Hermione play in the Philosopher's Stone?

The best game of chess in a century!

Answer: A rook (castle)

21. What are the name's of Severus Snape's parent's?

Dad's a muggle, mum's a witch..

Answer: Tobias Snape and Eileen Prince

22. In his sixth year, why did Cormac McLaggen miss the Quidditch tryouts?

A true Gryffindor move...

Answer: He ate a pound of poisonous doxy egg's for a bet, to prove his bravery

23. Beside's peace between Wizard's and Muggles what would Gilderoy Lockhart not mind to have for a birthday present?

And his favorite color is Lilac.

Answer: A bottle of Odgen's Old Firewhisky

24. What is the password to the prefect's bathroom on the fifth floor?

I'm sure at least one of the soaps will have you smelling...

Answer: ...Pine Fresh

25. What is Fred Weasley's code name on Potter Watch?

Though previously and briefly "rodent" he chooses a much cooler one

Answer: Rapier

26. What is the first thing Romilda Vane offers Harry that is spiked with love potion?

Love potions should be illegal if you ask me... well ya know.. if they existed.

Answer: Gillywater

27. Who teased Moaning Myrtle about her glasses that lead to Myrtle crying in the washroom before getting killed?

Myrtle haunted her for many years after death but was forced to stop after showing up at her wedding.

Answer: Olive Hornby

28. What is the last word Uncle Vernon says to Harry before going with Diggle?

And they weren't meaningful

Answer: "I thought we were on a tight schedule!"

29. What was the night like it when Lily Potter died according to Tom Riddle?

Exactly what you'd expect on such a horrible night

Answer: Wet and windy

30. What are the names of the three Peverell brothers?

The original owners of the Deathly Hallows

Answer: Antioch, Cadmus and Ignotus

31. During Harry's time at Hogwarts, the Gryffindor Quidditch team won the House Cup three times, which books?

Partly cause the competition kept getting canceled...

Answer: The Prisoner of Azkaban, The Order of the Pheonix, and The Half-Blood Prince

32. Which vault belongs to the Potter family in Gringott's Wizarding Bank?

There are a lot to choose from...

Answer: 687

33. When is Hermione's birthday?

Hint: She is a Virgo

Answer: September 19, 1979

34. What is the symbol for the Ravenclaw house?

You'd think, mm I dunno a raven but nope!

Answer: Eagle

35. What is Dumbledore's full name?

And we thought Sir Nick's name was long...

Answer: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

36. Who replaces Cornelius Fudge as Minister for Magic?

Rumored that he is a vampire, but he is not.

Answer: Rufus Scrimgeour

37. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, who orders a cherry syrup and soda with ice and umbrella from the Three Broomsticks?

Gotta love 'em..

Answer: Professor Flitwick

38. What is the name of the fountain inside the Ministry of Magic?

The nice one before the death eaters took over the ministry. In case you were wondering, the one that the death eaters built is named Magic is Might.

Answer: Fountain of Magical Brethren

39. How many times was Nearly Headless Nick hit in the neck with a blunt axe?

Could you imagine...

Answer: 45

40. How much do Fred and George Weasley bet on the Quidditch World Cup?

They bet everything they have and got cheated...

Answer: 37 Galleons, 15 Sickles, 3 Knuts

41. What does Voldemort do to Neville when he refuses to join the Death Eaters?

Terrifying...

Answer: He makes him wear the Sorting Hat as it is set on fire

42. Who takes offense at the symbol Xenophilius Lovegood wears to Bill and Fleur's wedding?

It's because his grandfather had been murdered by Grindelwald who was associated with the symbol.

Answer: Viktor Krum

43. Who was Dumbledore's immediate predecessor as Headmaster or Headmistress at Hogwarts?

It's not Phineas Nigellus Black...

Answer: Armando Dippet

44. Who is Ginny's first boyfriend?

He's not in the movie much, I don't think their relationship is even mentioned in the movies, but in the books it is....

Answer: Michael Corner

45. Which Gringotts vault was the Philosopher's Stone kept in?

A possible reasoning behind choosing the number of the vault is when the number is written backwards and with a forward slash you get the date Harry and Hagrid visited the vault to remove the stone.

Answer: Vault 713

Written 31/7 (July 31st) not 3/17 (March 17th) for those wondering :)

46. What is the first potion Harry ever made?

One I don't understand the existence of unless you want to annoy someone. Draco Malfoy found it's use amusing in his sixth year, but Slughorn only found it passable.

Answer: Hiccuping Potion (Hiccoughing Solution)

47. Finish this handy poem Hermione uses in The Philosopher's Stone ""Devil's Snare, Devil's Snare, it's deadly fun but ____"

The moment Harry has to remind her that she's a witch

Answer: "will sulk in the sun"

48. What is Ron's favorite comic book?

Facebook

It's not Spider-Man I guarantee you that...

Answer: The Adventures of Martin Miggs, the Mad Muggle

49. When is Luna Lovegood's birthday?

Lovely Luna Lovegood was born the day before Valentine's Day, no wonder she's so lovable.

Answer: February 13, 1981

50. What does the spell Evanesco do?

The gif is a hint, but not the SAME spell. If you know Latin this one is easy...

Answer: Vanishes an object

And just like that, the list is over :( I hope this provides you with all the Harry Potter trivia you could ever need! If not, have fun looking for *Gryffin*more!

Okay, that one was bad, I'm done, and I'm *dead Sirius* this time.

...Sorry.

Report this Content
This article has not been reviewed by Odyssey HQ and solely reflects the ideas and opinions of the creator.
Swoon

23 Pandemic-Approved Date Ideas That'll Send Sparks Flying From Six Feet Apart

There's a safe way to date right now and yes, it includes masks.

187720

While some people would rather opt out of dating altogether during the pandemic so they don't have to wear a mask on a first date, others are choosing to listen to both guidelines and their heart in order to find love during the time of coronavirus (COVID-19).

Should you be one of the individuals welcoming romance right now, there are pandemic-approved dates you can go on that still adhere to guidelines (and yes, you'll have to wear a mask).

Keep Reading... Show less

I didn't believe the notification when it came through to my phone: Ruth Bader Ginsburg had died from complications due to cancer.

Keep Reading... Show less

In our patriarchal society, men hide from their feelings, but toxic masculinity is literally killing men. They swallow the pain and move on so that they can look, feel, and act "tough."

But, strength is derived from asking for help and voicing your struggle and, trust me, working on your mental health is one hell of a struggle. The real way to "man up" is to acknowledge the downfalls in unjust societal norms. Mental health problems do not mean that a man is weak, they are neurologically-based disorders that require professional treatment.

Keep Reading... Show less
Swoon

11 Things Your Boyfriend Should Do Before He Drops $499 On A PS5

Let's start with spending less time gaming and more time with you.

15053

Scrolling through Twitter this week had me rolling on the floor laughing as I read some of the hilarious tweets from ladies who, whether in a relationship or not, shared reactions to the news that PlayStation 5 is on its way

As this "buy your boyfriend a PS5" joke takes off across the internet, let's just say, there are a few things your BF should be doing before dropping $499 on the new gaming system — or, if the tweets are real for some, before you buy it for him as a gift.

Keep Reading... Show less
Politics and Activism

Sorry, But 'I Don’t Care About Politics' Is Not A Valid Excuse For NOT Voting

The younger generation of voters is so crucial to the upcoming election because our vote is going to shape the world that we are about to enter as adults.

37732

When I ask my friends if they are voting this term most of them respond with "no" followed by an explanation of "I don't care enough," "It doesn't affect me," or "I don't keep up with politics," etc. I get it, as a college student I know that there are many other things to be concerned about like school, relationships, work, and friends. I also understand that keeping up with politics can seem like trying to keep up with an over-exaggerated reality show that has way too many seasons. Not to mention most news stations and websites are biased so it's hard to decipher if what you hear is true or fake.

However, despite all of this annoyance, as the next generation of Americans, we have to remember that we owe it to ourselves, our families, and to our futures to care.

Keep Reading... Show less
Tasia Sli

Tasia Sli and Anna Yang met in quintessential New York fashion at a chic rooftop event, inquisitive Yale grad Anna gravitating towards model/entrepreneur Tasia.

Keep Reading... Show less
Photo by Anna Hernández-Buces

"Do you have big parties on Cinco de Mayo?"

Keep Reading... Show less

Two of my favorite things in life are reading and books. Obviously, they go hand-in-hand. In my life, I've realized that there is nothing better than learning about the current world or getting fully immersed in another world. Reading can inspire, teach, and entertain you.

For me, the feeling of opening a book and smelling that fresh book smell can't compete with anything else.

Keep Reading... Show less

Expecting mother and wife to singer/songwriter John Legend may have accidentally slipped up and revealed the gender of her and Legend's third baby today on her Instagram story.

Keep Reading... Show less
Lifestyle

20 Books About Latin And Hispanic Heritage Absolutely Everyone Should Have On Their Bookshelf

Any ally of the community needs to be reading these incredible reads.

10614

I go through phases when it comes to what I like to read. I am typically reading two books at any given time: one serious nonfiction and one escapist fiction novel to have on hand and open up depending on my mood.

What remains consistent, however, amongst most of my fellow bibliophiles is a desire to try new and different authors and genres. I, as an Indian woman, have been partial to reading books written by fellow Indian and Desi writers since I first got a library card.

Keep Reading... Show less
Health and Wellness

I Asked 46 Women What They Thought About The Term 'Plus-Size', And Here's What They Had To Say

It's 2020, where change is inevitable and norms are not only questioned, but challenged.

6097

We live in a world where it's become customary to push boundaries, break rules, and question standards upheld by society. Though try as we might, some of these standards are harder to conquer than others — body image is one of the top contenders.

For years, the body positivity movement has pushed for the acceptance of all marginalized body types not represented or celebrated in the media. Recently, we've gotten better at appreciating and accepting all body types, but one thing that's still lingering is the stigma of body image in the fashion industry — more specifically, the term "plus-size."

Keep Reading... Show less
Netflix

Many popular TV shows are holding off premiers until spring, so most people are relying on their television subscriptions to get them through a socially distant fall semester.

Thankfully, Netflix was busy filming this past year because there is a ton of new original content coming in the near future. From mysteries to romances, here are some of the best new shows you have to check out this year:

Keep Reading... Show less
Entertainment

Taylor Swift Sang 'betty' At The ACMs And It Was The Perfect First Live 'folklore' Performance

I guarantee that Inez is spreading rumors about how fire this performance was.

4928
CBS

The Academy of Country Music Awards were last night and the performances were wonderful, but Taylor Swift's live version of "betty" from her newest album "folklore" really took the cake for me.

Keep Reading... Show less
Health and Wellness

9 Reasons I Unfollowed All The Fitness Influencers On My Instagram Feed

I don't need to feel bad about myself because of who I follow on social media.

3710

Throughout quarantine, something that a lot of us picked up on was working out. With all the free time, it seemed like the perfect opportunity to work on that "dream bod" you've been wanting for years, or to just feel good about yourself.

A common way to stay motivated and keep yourself on-task is to follow fitness influencers on various platforms. For some people, yes, this can be a healthy and helpful way to keep your drive. In other cases, however, this can do more harm than good.

Keep Reading... Show less
Facebook Comments