50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To
Start writing a post
Entertainment

50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To

Every Harry Potter fan has to at least try this once.

4691
Harry Potter collection

Looking for the perfect list of questions for a Harry Potter trivia night?? Looking to test your own or your friend's knowledge of the books just for fun??? Studying so you can be a whiz at wizard trivia???? Look no further!

Below is a list of questions only someone who has read the books at least twice may know.

These are *Siriusly* hard questions and don't worry there is nothing *Ron* with you if you can't get them all. So why don't we *Slytherin* before you get annoyed with my *magical* puns and references?

1. How old is Nicholas Flamel when he decides to destroy the stone he helped create?

He doesn't look a day over 375

Answer: 665

2. Name every ingredient contained in Polyjuice Potion.

Last part is easy, but the other six...

Answer: Lacewing flies, leeches, powdered Bicorn horn, knotgrass, fluxweed, shredded Boomslang skin, and a bit of the person you want to turn into.

3. How many possible Quidditch fouls are there?

It's a dangerous sport

Answer: 700

4. What is Nearly Headless Nick's full name?

Think of the signature...

Sir Nicholas de Mimsy-Porpington

5. Dumbledore has a scar above his left knee that is a perfect map of what?

Oh Dumbledore, you odd little man

Answer: The London Underground

6. How many staircases does Hogwarts have?

I would not want to get caught on one of them when it moves, I'd already be lost enough most likely.

Answer: 142

7. Monkshood and Wolfsbane are the same plant, also known as what?

You must be a Potions Master to know this one

Answer: Aconite

8. What man's statue is next to the special lavatory entrance of the prefect's bathroom?

I'd hate to take a bath with a statue staring at me the whole time...

Answer: Boris the Bewildered

9. How much does a ticket on the Knight Bus cost if it includes hot chocolate?

For the stranded witch or wizard.

Answer: 14 sickles

10. Which row in the Hall of Prophecy contains the prophecy about Harry and Voldemort?

Think of the mess if someone were to knock them all down... *Enter Harry*

Answer: Row 97

11. What is the five-digit code you must dial to get in the visitor's entrance at the Ministry of Magic?

Easy way to remember in case this ever comes up, it spells M-A-G-I-C on a phone's keypad.

Answer: 6 2 4 4 2

12. What is the name of the Apparition instructor who comes to Hogwarts in Harry’s sixth year?

If only traveling were this easy.

Answer: Wilkie Twycross

13. Voldemort stole Helga Hufflepuff's cup from an old woman, what was her name?

She was a rich, avid collector who's prized possessions were Hufflepuff's cup and Salazar Slytherin's locket, both which were stolen by young Tom Riddle after he murdered her to make a Horcrux out of the cup.

Answer: Hepzibah Smith.


Bonus Question: What was the name of her house elf who was blamed for her murder?

Answer: Hokey

14. Mullet, Troy, and Moran were the chasers for Ireland in The Quidditch World Cup, who scored the first goal?

The team was well-renowned for their superb Chasers.

Answer: Troy

15. What is the name of Ginny Weasley's Pygmy Puff?

He's so cute!

Answer: Arnold

16. On the wall across from the Room of Requirement, there is a tapestry showing a wizard trying to teach trolls ballet. What's his name?

Must've been an extremely difficult job...

Answer: Barnabus the Barmy

17. What is the max speed for a Firebolt broomstick?

Best gift ever!

Answer: 150 mph

18. What color did Hermione turn the leaves of the Weasley’s crab-apple tree on Harry's 17th birthday?

Must've been really pretty.

Answer: Gold

19. How many house points did Gryffindor win by in the first book?

Thanks to Neville!

Answer: 10 points

20. Which chess piece does Hermione play in the Philosopher's Stone?

The best game of chess in a century!

Answer: A rook (castle)

21. What are the name's of Severus Snape's parent's?

Dad's a muggle, mum's a witch..

Answer: Tobias Snape and Eileen Prince

22. In his sixth year, why did Cormac McLaggen miss the Quidditch tryouts?

A true Gryffindor move...

Answer: He ate a pound of poisonous doxy egg's for a bet, to prove his bravery

23. Beside's peace between Wizard's and Muggles what would Gilderoy Lockhart not mind to have for a birthday present?

And his favorite color is Lilac.

Answer: A bottle of Odgen's Old Firewhisky

24. What is the password to the prefect's bathroom on the fifth floor?

I'm sure at least one of the soaps will have you smelling...

Answer: ...Pine Fresh

25. What is Fred Weasley's code name on Potter Watch?

Though previously and briefly "rodent" he chooses a much cooler one

Answer: Rapier

26. What is the first thing Romilda Vane offers Harry that is spiked with love potion?

Love potions should be illegal if you ask me... well ya know.. if they existed.

Answer: Gillywater

27. Who teased Moaning Myrtle about her glasses that lead to Myrtle crying in the washroom before getting killed?

Myrtle haunted her for many years after death but was forced to stop after showing up at her wedding.

Answer: Olive Hornby

28. What is the last word Uncle Vernon says to Harry before going with Diggle?

And they weren't meaningful

Answer: "I thought we were on a tight schedule!"

29. What was the night like it when Lily Potter died according to Tom Riddle?

Exactly what you'd expect on such a horrible night

Answer: Wet and windy

30. What are the names of the three Peverell brothers?

The original owners of the Deathly Hallows

Answer: Antioch, Cadmus and Ignotus

31. During Harry's time at Hogwarts, the Gryffindor Quidditch team won the House Cup three times, which books?

Partly cause the competition kept getting canceled...

Answer: The Prisoner of Azkaban, The Order of the Pheonix, and The Half-Blood Prince

32. Which vault belongs to the Potter family in Gringott's Wizarding Bank?

There are a lot to choose from...

Answer: 687

33. When is Hermione's birthday?

Hint: She is a Virgo

Answer: September 19, 1979

34. What is the symbol for the Ravenclaw house?

You'd think, mm I dunno a raven but nope!

Answer: Eagle

35. What is Dumbledore's full name?

And we thought Sir Nick's name was long...

Answer: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

36. Who replaces Cornelius Fudge as Minister for Magic?

Rumored that he is a vampire, but he is not.

Answer: Rufus Scrimgeour

37. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, who orders a cherry syrup and soda with ice and umbrella from the Three Broomsticks?

Gotta love 'em..

Answer: Professor Flitwick

38. What is the name of the fountain inside the Ministry of Magic?

The nice one before the death eaters took over the ministry. In case you were wondering, the one that the death eaters built is named Magic is Might.

Answer: Fountain of Magical Brethren

39. How many times was Nearly Headless Nick hit in the neck with a blunt axe?

Could you imagine...

Answer: 45

40. How much do Fred and George Weasley bet on the Quidditch World Cup?

They bet everything they have and got cheated...

Answer: 37 Galleons, 15 Sickles, 3 Knuts

41. What does Voldemort do to Neville when he refuses to join the Death Eaters?

Terrifying...

Answer: He makes him wear the Sorting Hat as it is set on fire

42. Who takes offense at the symbol Xenophilius Lovegood wears to Bill and Fleur's wedding?

It's because his grandfather had been murdered by Grindelwald who was associated with the symbol.

Answer: Viktor Krum

43. Who was Dumbledore's immediate predecessor as Headmaster or Headmistress at Hogwarts?

It's not Phineas Nigellus Black...

Answer: Armando Dippet

44. Who is Ginny's first boyfriend?

He's not in the movie much, I don't think their relationship is even mentioned in the movies, but in the books it is....

Answer: Michael Corner

45. Which Gringotts vault was the Philosopher's Stone kept in?

A possible reasoning behind choosing the number of the vault is when the number is written backwards and with a forward slash you get the date Harry and Hagrid visited the vault to remove the stone.

Answer: Vault 713

Written 31/7 (July 31st) not 3/17 (March 17th) for those wondering :)

46. What is the first potion Harry ever made?

One I don't understand the existence of unless you want to annoy someone. Draco Malfoy found it's use amusing in his sixth year, but Slughorn only found it passable.

Answer: Hiccuping Potion (Hiccoughing Solution)

47. Finish this handy poem Hermione uses in The Philosopher's Stone ""Devil's Snare, Devil's Snare, it's deadly fun but ____"

The moment Harry has to remind her that she's a witch

Answer: "will sulk in the sun"

48. What is Ron's favorite comic book?

Facebook

It's not Spider-Man I guarantee you that...

Answer: The Adventures of Martin Miggs, the Mad Muggle

49. When is Luna Lovegood's birthday?

Lovely Luna Lovegood was born the day before Valentine's Day, no wonder she's so lovable.

Answer: February 13, 1981

50. What does the spell Evanesco do?

The gif is a hint, but not the SAME spell. If you know Latin this one is easy...

Answer: Vanishes an object

And just like that, the list is over :( I hope this provides you with all the Harry Potter trivia you could ever need! If not, have fun looking for *Gryffin*more!

Okay, that one was bad, I'm done, and I'm *dead Sirius* this time.

...Sorry.

Report this Content
This article has not been reviewed by Odyssey HQ and solely reflects the ideas and opinions of the creator.
Health and Wellness

Exposing Kids To Nature Is The Best Way To Get Their Creative Juices Flowing

Constantly introducing young children to the magical works of nature will further increase the willingness to engage in playful activities as well as broaden their interactions with their peers

1090976

Whenever you are feeling low and anxious, just simply GO OUTSIDE and embrace nature! According to a new research study published in Frontiers in Psychology, being connected to nature and physically touching animals and flowers enable children to be happier and altruistic in nature. Not only does nature exert a bountiful force on adults, but it also serves as a therapeutic antidote to children, especially during their developmental years.

Keep Reading... Show less
Health and Wellness

5 Simple Ways To Give Yourself Grace, Especially When Life Gets Hard

Grace begins with a simple awareness of who we are and who we are becoming.

692968
Photo by Brooke Cagle on Unsplash

If there's one thing I'm absolutely terrible at, it's giving myself grace. I'm easily my own worst critic in almost everything that I do. I'm a raging perfectionist, and I have unrealistic expectations for myself at times. I can remember simple errors I made years ago, and I still hold on to them. The biggest thing I'm trying to work on is giving myself grace. I've realized that when I don't give myself grace, I miss out on being human. Even more so, I've realized that in order to give grace to others, I need to learn how to give grace to myself, too. So often, we let perfection dominate our lives without even realizing it. I've decided to change that in my own life, and I hope you'll consider doing that, too. Grace begins with a simple awareness of who we are and who we're becoming. As you read through these five affirmations and ways to give yourself grace, I hope you'll take them in. Read them. Write them down. Think about them. Most of all, I hope you'll use them to encourage yourself and realize that you are never alone and you always have the power to change your story.

Keep Reading... Show less
Entertainment

Breaking Down The Beginning, Middle, And End of Netflix's Newest 'To All The Boys' Movie

Noah Centineo and Lana Condor are back with the third and final installment of the "To All The Boys I've Loved Before" series

722704
Netflix

Were all teenagers and twenty-somethings bingeing the latest "To All The Boys: Always and Forever" last night with all of their friends on their basement TV? Nope? Just me? Oh, how I doubt that.

I have been excited for this movie ever since I saw the NYC skyline in the trailer that was released earlier this year. I'm a sucker for any movie or TV show that takes place in the Big Apple.

Keep Reading... Show less
Lifestyle

4 Ways To Own Your Story, Because Every Bit Of It Is Worth Celebrating

I hope that you don't let your current chapter stop you from pursuing the rest of your story.

465440
Photo by Manny Moreno on Unsplash

Every single one of us has a story.

I don't say that to be cliché. I don't say that to give you a false sense of encouragement. I say that to be honest. I say that to be real.

Keep Reading... Show less
Politics and Activism

How Young Feminists Can Understand And Subvert The Internalized Male Gaze

Women's self-commodification, applied through oppression and permission, is an elusive yet sexist characteristic of a laissez-faire society, where women solely exist to be consumed. (P.S. justice for Megan Fox)

285190
Paramount Pictures

Within various theories of social science and visual media, academics present the male gaze as a nebulous idea during their headache-inducing meta-discussions. However, the internalized male gaze is a reality, which is present to most people who identify as women. As we mature, we experience realizations of the perpetual male gaze.

Keep Reading... Show less
Lifestyle

It's Important To Remind Yourself To Be Open-Minded And Embrace All Life Has To Offer

Why should you be open-minded when it is so easy to be close-minded?

427763

Open-mindedness. It is something we all need a reminder of some days. Whether it's in regards to politics, religion, everyday life, or rarities in life, it is crucial to be open-minded. I want to encourage everyone to look at something with an unbiased and unfazed point of view. I oftentimes struggle with this myself.

Keep Reading... Show less
Swoon

14 Last Minute Valentine's Day Gifts Your S.O. Will Love

If they love you, they're not going to care if you didn't get them some expensive diamond necklace or Rolex watch; they just want you.

286999

Let me preface this by saying I am not a bad girlfriend.

I am simply a forgetful one.

Keep Reading... Show less
Student Life

10 Helpful Tips For College Students Taking Online Courses This Semester

Here are several ways to easily pass an online course.

193123
Photo by Vlada Karpovich on Pexels

With spring semester starting, many college students are looking to take courses for the semester. With the pandemic still ongoing, many students are likely looking for the option to take online courses.

Online courses at one time may have seemed like a last minute option for many students, but with the pandemic, they have become more necessary. Online courses can be very different from taking an on-campus course. You may be wondering what the best way to successfully complete an online course is. So, here are 10 helpful tips for any student who is planning on taking online courses this semester!

Keep Reading... Show less
Facebook Comments