50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To
Entertainment

50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To

Every Harry Potter fan has to at least try this once.

1270

Looking for the perfect list of questions for a Harry Potter trivia night?? Looking to test your own or your friend's knowledge of the books just for fun??? Studying so you can be a whiz at wizard trivia???? Look no further!

Below is a list of questions only someone who has read the books at least twice may know.

These are *Siriusly* hard questions and don't worry there is nothing *Ron* with you if you can't get them all. So why don't we *Slytherin* before you get annoyed with my *magical* puns and references?

1. How old is Nicholas Flamel when he decides to destroy the stone he helped create?

He doesn't look a day over 375

Answer: 665

2. Name every ingredient contained in Polyjuice Potion.

Last part is easy, but the other six...

Answer: Lacewing flies, leeches, powdered Bicorn horn, knotgrass, fluxweed, shredded Boomslang skin, and a bit of the person you want to turn into.

3. How many possible Quidditch fouls are there?

It's a dangerous sport

Answer: 700

4. What is Nearly Headless Nick's full name?

Think of the signature...

Sir Nicholas de Mimsy-Porpington

5. Dumbledore has a scar above his left knee that is a perfect map of what?

Oh Dumbledore, you odd little man

Answer: The London Underground

6. How many staircases does Hogwarts have?

I would not want to get caught on one of them when it moves, I'd already be lost enough most likely.

Answer: 142

7. Monkshood and Wolfsbane are the same plant, also known as what?

You must be a Potions Master to know this one

Answer: Aconite

8. What man's statue is next to the special lavatory entrance of the prefect's bathroom?

I'd hate to take a bath with a statue staring at me the whole time...

Answer: Boris the Bewildered

9. How much does a ticket on the Knight Bus cost if it includes hot chocolate?

For the stranded witch or wizard.

Answer: 14 sickles

10. Which row in the Hall of Prophecy contains the prophecy about Harry and Voldemort?

Think of the mess if someone were to knock them all down... *Enter Harry*

Answer: Row 97

11. What is the five-digit code you must dial to get in the visitor's entrance at the Ministry of Magic?

Easy way to remember in case this ever comes up, it spells M-A-G-I-C on a phone's keypad.

Answer: 6 2 4 4 2

12. What is the name of the Apparition instructor who comes to Hogwarts in Harry’s sixth year?

If only traveling were this easy.

Answer: Wilkie Twycross

13. Voldemort stole Helga Hufflepuff's cup from an old woman, what was her name?

She was a rich, avid collector who's prized possessions were Hufflepuff's cup and Salazar Slytherin's locket, both which were stolen by young Tom Riddle after he murdered her to make a Horcrux out of the cup.

Answer: Hepzibah Smith.


Bonus Question: What was the name of her house elf who was blamed for her murder?

Answer: Hokey

14. Mullet, Troy, and Moran were the chasers for Ireland in The Quidditch World Cup, who scored the first goal?

The team was well-renowned for their superb Chasers.

Answer: Troy

15. What is the name of Ginny Weasley's Pygmy Puff?

He's so cute!

Answer: Arnold

16. On the wall across from the Room of Requirement, there is a tapestry showing a wizard trying to teach trolls ballet. What's his name?

Must've been an extremely difficult job...

Answer: Barnabus the Barmy

17. What is the max speed for a Firebolt broomstick?

Best gift ever!

Answer: 150 mph

18. What color did Hermione turn the leaves of the Weasley’s crab-apple tree on Harry's 17th birthday?

Must've been really pretty.

Answer: Gold

19. How many house points did Gryffindor win by in the first book?

Thanks to Neville!

Answer: 10 points

20. Which chess piece does Hermione play in the Philosopher's Stone?

The best game of chess in a century!

Answer: A rook (castle)

21. What are the name's of Severus Snape's parent's?

Dad's a muggle, mum's a witch..

Answer: Tobias Snape and Eileen Prince

22. In his sixth year, why did Cormac McLaggen miss the Quidditch tryouts?

A true Gryffindor move...

Answer: He ate a pound of poisonous doxy egg's for a bet, to prove his bravery

23. Beside's peace between Wizard's and Muggles what would Gilderoy Lockhart not mind to have for a birthday present?

And his favorite color is Lilac.

Answer: A bottle of Odgen's Old Firewhisky

24. What is the password to the prefect's bathroom on the fifth floor?

I'm sure at least one of the soaps will have you smelling...

Answer: ...Pine Fresh

25. What is Fred Weasley's code name on Potter Watch?

Though previously and briefly "rodent" he chooses a much cooler one

Answer: Rapier

26. What is the first thing Romilda Vane offers Harry that is spiked with love potion?

Love potions should be illegal if you ask me... well ya know.. if they existed.

Answer: Gillywater

27. Who teased Moaning Myrtle about her glasses that lead to Myrtle crying in the washroom before getting killed?

Myrtle haunted her for many years after death but was forced to stop after showing up at her wedding.

Answer: Olive Hornby

28. What is the last word Uncle Vernon says to Harry before going with Diggle?

And they weren't meaningful

Answer: "I thought we were on a tight schedule!"

29. What was the night like it when Lily Potter died according to Tom Riddle?

Exactly what you'd expect on such a horrible night

Answer: Wet and windy

30. What are the names of the three Peverell brothers?

The original owners of the Deathly Hallows

Answer: Antioch, Cadmus and Ignotus

31. During Harry's time at Hogwarts, the Gryffindor Quidditch team won the House Cup three times, which books?

Partly cause the competition kept getting canceled...

Answer: The Prisoner of Azkaban, The Order of the Pheonix, and The Half-Blood Prince

32. Which vault belongs to the Potter family in Gringott's Wizarding Bank?

There are a lot to choose from...

Answer: 687

33. When is Hermione's birthday?

Hint: She is a Virgo

Answer: September 19, 1979

34. What is the symbol for the Ravenclaw house?

You'd think, mm I dunno a raven but nope!

Answer: Eagle

35. What is Dumbledore's full name?

And we thought Sir Nick's name was long...

Answer: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

36. Who replaces Cornelius Fudge as Minister for Magic?

Rumored that he is a vampire, but he is not.

Answer: Rufus Scrimgeour

37. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, who orders a cherry syrup and soda with ice and umbrella from the Three Broomsticks?

Gotta love 'em..

Answer: Professor Flitwick

38. What is the name of the fountain inside the Ministry of Magic?

The nice one before the death eaters took over the ministry. In case you were wondering, the one that the death eaters built is named Magic is Might.

Answer: Fountain of Magical Brethren

39. How many times was Nearly Headless Nick hit in the neck with a blunt axe?

Could you imagine...

Answer: 45

40. How much do Fred and George Weasley bet on the Quidditch World Cup?

They bet everything they have and got cheated...

Answer: 37 Galleons, 15 Sickles, 3 Knuts

41. What does Voldemort do to Neville when he refuses to join the Death Eaters?

Terrifying...

Answer: He makes him wear the Sorting Hat as it is set on fire

42. Who takes offense at the symbol Xenophilius Lovegood wears to Bill and Fleur's wedding?

It's because his grandfather had been murdered by Grindelwald who was associated with the symbol.

Answer: Viktor Krum

43. Who was Dumbledore's immediate predecessor as Headmaster or Headmistress at Hogwarts?

It's not Phineas Nigellus Black...

Answer: Armando Dippet

44. Who is Ginny's first boyfriend?

He's not in the movie much, I don't think their relationship is even mentioned in the movies, but in the books it is....

Answer: Michael Corner

45. Which Gringotts vault was the Philosopher's Stone kept in?

A possible reasoning behind choosing the number of the vault is when the number is written backwards and with a forward slash you get the date Harry and Hagrid visited the vault to remove the stone.

Answer: Vault 713

Written 31/7 (July 31st) not 3/17 (March 17th) for those wondering :)

46. What is the first potion Harry ever made?

One I don't understand the existence of unless you want to annoy someone. Draco Malfoy found it's use amusing in his sixth year, but Slughorn only found it passable.

Answer: Hiccuping Potion (Hiccoughing Solution)

47. Finish this handy poem Hermione uses in The Philosopher's Stone ""Devil's Snare, Devil's Snare, it's deadly fun but ____"

The moment Harry has to remind her that she's a witch

Answer: "will sulk in the sun"

48. What is Ron's favorite comic book?

Facebook

It's not Spider-Man I guarantee you that...

Answer: The Adventures of Martin Miggs, the Mad Muggle

49. When is Luna Lovegood's birthday?

Lovely Luna Lovegood was born the day before Valentine's Day, no wonder she's so lovable.

Answer: February 13, 1981

50. What does the spell Evanesco do?

The gif is a hint, but not the SAME spell. If you know Latin this one is easy...

Answer: Vanishes an object

And just like that, the list is over :( I hope this provides you with all the Harry Potter trivia you could ever need! If not, have fun looking for *Gryffin*more!

Okay, that one was bad, I'm done, and I'm *dead Sirius* this time.

...Sorry.

Report this Content
This article has not been reviewed by Odyssey HQ and solely reflects the ideas and opinions of the creator.
Health and Wellness

This Survey Shows How Quarantine And Drinking Relate, And I Can't Say I'm Surprised

"5 o'clock somewhere" is more of a guideline now than ever.

As it stands, and my friends and I are finally 21. We're extremely excited to be able to go out to bars and "get lit" as the kids say, but due to the pandemic, all of our plans have been put on hold. We'd rather wait and go when it's safe than risk spreading the infection and hurting our loved ones. So, we've all been quarantining apart, getting on the occasional wine zoom call. This made me wonder if anyone else our age were doing the same thing.

Then, I discovered this survey: We Surveyed Millennials And Gen Z About Their Quarantine Drinking Habits — Cheers. Here are 3 things that I discovered through the survey results.

Keep Reading... Show less
Lifestyle

5 Easy Summer Mocktail Recipes You Can Make With Items You Probably Already Have On-Hand

Keep these drinks in mind next time you're visiting your local farmer's market — you might want to grab some extra mint and limes.

With Summer 2020 in full swing comes the addition of many fresh fruits and vegetables to brighten up your dinner plate, but also your glass! Farmers markets are my personal favorite place to look for produce that is in season to make fun mocktails with.

Keep Reading... Show less
Lifestyle

5 Ways To Celebrate The 4th of July — Without Fireworks Or Social Gatherings

We created a list of things to do since social distancing may create a dent in our typical, planned traditions.

With the Fourth of July on Saturday, the usual tradition of popping fireworks, grilling out, and being surrounded by family has been modified due to the pandemic. Whether you're a loner or surrounded by family, there will most likely be some changes to your celebrations.

For weeks on social media, people across the country have been complaining that they have been subjected to fireworks going off at all times of the night into the early morning. This has sparked concern and questions about why this is happening and how are people even obtaining the fireworks.

Keep Reading... Show less
Lifestyle

Carb And Cheese Lovers, Unite — These Are The Best Mac And Cheese Recipes On The Internet

Whether you need to get through the current pandemic or want to spice up your Fourth of July celebrations, these mac and cheese recipes will do just that.

https://www.instagram.com/p/BxIKdnMHcGr/

My favorite food is mac and cheese, and it always has been. All it requires is noodles and cheese — it's so simple to make. Although it's my favorite, it can also get kind of mundane because it's such a simple recipe. This, of course, has led to many people all over the world experimenting with the American staple.

With our lives currently being turned upside down due to the pandemic, a lot of people are seeking comfort. These are scary times, and in order to make it day-to-day, we need to have our favorite foods as a standby. These recipes can also be used during your celebration of the Fourth of July.

Keep Reading... Show less
Health and Wellness

17 Things To Make You Feel GOOD This Week

Because some purchases are just necessary.

Y'all, we're struggling. You don't even have to tell me, I know. What a mess we're all in, right? This year is not going how we planned and the world has turned into one giant struggle bus. I guess you could be super philosophical about everything happening for a reason, but sometimes life is just hard.

There are plenty of ways to bring yourself out of whatever rut you're in. You could go for a run, have a snack, or read a book. Or, if you're really looking for an adrenaline rush, go shopping. This is obviously not going to solve the world's problems with one swift click of the "checkout" button, but hey, it may just give you the little boost you need today.

Keep Reading... Show less

- Blissfully unaware that butt-care beyond squats was even something I should be considering in my self-care routine, I tried one of Bawdy Beauty's butt masks for the first time a month ago.

- I've never really given my butt a second though till I took a look at improvements that could be made with the mask — if one of the hydrating, firming, detoxifying, or brightening masks in the kit I received could either smooth out cellulite or tone my skin a bit more, I wasn't going to complain.

- Each Bawdy Beauty sheet mask comes in an individually-packaged sheet, soaked with a serum I massaged into my skin after removing said sheet. The clay butt mask comes in a convenient stick format I simply draw on to my skin and leave to set for about 10 minutes before hopping into the shower.

- I set a goal of committing myself to butt-care every day for one month. Between the regular use of sheet masks, clay masks, and their CBD Butt Balm in between, I didn't have many expectations.

- I thought the whole concept may just be a gimmick, but my butt has never looked so toned in my life, and the cellulite I had is almost completely gone. I wear one every single day when I get the chance.

I'm incredibly skeptical when it comes to marketing ploys and gimmicks in the beauty world. I'll be the first cynic to try out the latest serum on the market every influencer is raving about just to negate every grandiose claim it makes.

Keep Reading... Show less

Friends, you don't have to be quarantined to use a personal massager, you know? Because, sure, quarantine made for a lot of extra quality time with yourself, but no matter what phase of the reopening process you're in, it's normal and actually healthy to take care of your sexual needs on your own.

Keep Reading... Show less
Entertainment

5 Books I Didn't Realize Are About Gay Women

If you read primarily LGBTQ fiction, then this list might help to expand your TBR list.

Photo by Ketut Subiyanto from Pexels

Frequent readers of LGBTQ fiction might feel like they're reading the same book over and over again, with few exceptions.

Most of these books were on my TBR list for months and I didn't realize they were about gay women until I was reading them, hopefully, this list of books can interest you in expanding your reading material and seeking out different stories.

Keep Reading... Show less
Facebook Comments