50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To
Entertainment

50 Trivia Questions Only Diehard Harry Potter Fans Will Know The Answers To

Every Harry Potter fan has to at least try this once.

845

Looking for the perfect list of questions for a Harry Potter trivia night?? Looking to test your own or your friend's knowledge of the books just for fun??? Studying so you can be a whiz at wizard trivia???? Look no further!

Below is a list of questions only someone who has read the books at least twice may know.

These are *Siriusly* hard questions and don't worry there is nothing *Ron* with you if you can't get them all. So why don't we *Slytherin* before you get annoyed with my *magical* puns and references?

1. How old is Nicholas Flamel when he decides to destroy the stone he helped create?

He doesn't look a day over 375

Answer: 665

2. Name every ingredient contained in Polyjuice Potion.

Last part is easy, but the other six...

Answer: Lacewing flies, leeches, powdered Bicorn horn, knotgrass, fluxweed, shredded Boomslang skin, and a bit of the person you want to turn into.

3. How many possible Quidditch fouls are there?

It's a dangerous sport

Answer: 700

4. What is Nearly Headless Nick's full name?

Think of the signature...

Sir Nicholas de Mimsy-Porpington

5. Dumbledore has a scar above his left knee that is a perfect map of what?

Oh Dumbledore, you odd little man

Answer: The London Underground

6. How many staircases does Hogwarts have?

I would not want to get caught on one of them when it moves, I'd already be lost enough most likely.

Answer: 142

7. Monkshood and Wolfsbane are the same plant, also known as what?

You must be a Potions Master to know this one

Answer: Aconite

8. What man's statue is next to the special lavatory entrance of the prefect's bathroom?

I'd hate to take a bath with a statue staring at me the whole time...

Answer: Boris the Bewildered

9. How much does a ticket on the Knight Bus cost if it includes hot chocolate?

For the stranded witch or wizard.

Answer: 14 sickles

10. Which row in the Hall of Prophecy contains the prophecy about Harry and Voldemort?

Think of the mess if someone were to knock them all down... *Enter Harry*

Answer: Row 97

11. What is the five-digit code you must dial to get in the visitor's entrance at the Ministry of Magic?

Easy way to remember in case this ever comes up, it spells M-A-G-I-C on a phone's keypad.

Answer: 6 2 4 4 2

12. What is the name of the Apparition instructor who comes to Hogwarts in Harry’s sixth year?

If only traveling were this easy.

Answer: Wilkie Twycross

13. Voldemort stole Helga Hufflepuff's cup from an old woman, what was her name?

She was a rich, avid collector who's prized possessions were Hufflepuff's cup and Salazar Slytherin's locket, both which were stolen by young Tom Riddle after he murdered her to make a Horcrux out of the cup.

Answer: Hepzibah Smith.


Bonus Question: What was the name of her house elf who was blamed for her murder?

Answer: Hokey

14. Mullet, Troy, and Moran were the chasers for Ireland in The Quidditch World Cup, who scored the first goal?

The team was well-renowned for their superb Chasers.

Answer: Troy

15. What is the name of Ginny Weasley's Pygmy Puff?

He's so cute!

Answer: Arnold

16. On the wall across from the Room of Requirement, there is a tapestry showing a wizard trying to teach trolls ballet. What's his name?

Must've been an extremely difficult job...

Answer: Barnabus the Barmy

17. What is the max speed for a Firebolt broomstick?

Best gift ever!

Answer: 150 mph

18. What color did Hermione turn the leaves of the Weasley’s crab-apple tree on Harry's 17th birthday?

Must've been really pretty.

Answer: Gold

19. How many house points did Gryffindor win by in the first book?

Thanks to Neville!

Answer: 10 points

20. Which chess piece does Hermione play in the Philosopher's Stone?

The best game of chess in a century!

Answer: A rook (castle)

21. What are the name's of Severus Snape's parent's?

Dad's a muggle, mum's a witch..

Answer: Tobias Snape and Eileen Prince

22. In his sixth year, why did Cormac McLaggen miss the Quidditch tryouts?

A true Gryffindor move...

Answer: He ate a pound of poisonous doxy egg's for a bet, to prove his bravery

23. Beside's peace between Wizard's and Muggles what would Gilderoy Lockhart not mind to have for a birthday present?

And his favorite color is Lilac.

Answer: A bottle of Odgen's Old Firewhisky

24. What is the password to the prefect's bathroom on the fifth floor?

I'm sure at least one of the soaps will have you smelling...

Answer: ...Pine Fresh

25. What is Fred Weasley's code name on Potter Watch?

Though previously and briefly "rodent" he chooses a much cooler one

Answer: Rapier

26. What is the first thing Romilda Vane offers Harry that is spiked with love potion?

Love potions should be illegal if you ask me... well ya know.. if they existed.

Answer: Gillywater

27. Who teased Moaning Myrtle about her glasses that lead to Myrtle crying in the washroom before getting killed?

Myrtle haunted her for many years after death but was forced to stop after showing up at her wedding.

Answer: Olive Hornby

28. What is the last word Uncle Vernon says to Harry before going with Diggle?

And they weren't meaningful

Answer: "I thought we were on a tight schedule!"

29. What was the night like it when Lily Potter died according to Tom Riddle?

Exactly what you'd expect on such a horrible night

Answer: Wet and windy

30. What are the names of the three Peverell brothers?

The original owners of the Deathly Hallows

Answer: Antioch, Cadmus and Ignotus

31. During Harry's time at Hogwarts, the Gryffindor Quidditch team won the House Cup three times, which books?

Partly cause the competition kept getting canceled...

Answer: The Prisoner of Azkaban, The Order of the Pheonix, and The Half-Blood Prince

32. Which vault belongs to the Potter family in Gringott's Wizarding Bank?

There are a lot to choose from...

Answer: 687

33. When is Hermione's birthday?

Hint: She is a Virgo

Answer: September 19, 1979

34. What is the symbol for the Ravenclaw house?

You'd think, mm I dunno a raven but nope!

Answer: Eagle

35. What is Dumbledore's full name?

And we thought Sir Nick's name was long...

Answer: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

36. Who replaces Cornelius Fudge as Minister for Magic?

Rumored that he is a vampire, but he is not.

Answer: Rufus Scrimgeour

37. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, who orders a cherry syrup and soda with ice and umbrella from the Three Broomsticks?

Gotta love 'em..

Answer: Professor Flitwick

38. What is the name of the fountain inside the Ministry of Magic?

The nice one before the death eaters took over the ministry. In case you were wondering, the one that the death eaters built is named Magic is Might.

Answer: Fountain of Magical Brethren

39. How many times was Nearly Headless Nick hit in the neck with a blunt axe?

Could you imagine...

Answer: 45

40. How much do Fred and George Weasley bet on the Quidditch World Cup?

They bet everything they have and got cheated...

Answer: 37 Galleons, 15 Sickles, 3 Knuts

41. What does Voldemort do to Neville when he refuses to join the Death Eaters?

Terrifying...

Answer: He makes him wear the Sorting Hat as it is set on fire

42. Who takes offense at the symbol Xenophilius Lovegood wears to Bill and Fleur's wedding?

It's because his grandfather had been murdered by Grindelwald who was associated with the symbol.

Answer: Viktor Krum

43. Who was Dumbledore's immediate predecessor as Headmaster or Headmistress at Hogwarts?

It's not Phineas Nigellus Black...

Answer: Armando Dippet

44. Who is Ginny's first boyfriend?

He's not in the movie much, I don't think their relationship is even mentioned in the movies, but in the books it is....

Answer: Michael Corner

45. Which Gringotts vault was the Philosopher's Stone kept in?

A possible reasoning behind choosing the number of the vault is when the number is written backwards and with a forward slash you get the date Harry and Hagrid visited the vault to remove the stone.

Answer: Vault 713

Written 31/7 (July 31st) not 3/17 (March 17th) for those wondering :)

46. What is the first potion Harry ever made?

One I don't understand the existence of unless you want to annoy someone. Draco Malfoy found it's use amusing in his sixth year, but Slughorn only found it passable.

Answer: Hiccuping Potion (Hiccoughing Solution)

47. Finish this handy poem Hermione uses in The Philosopher's Stone ""Devil's Snare, Devil's Snare, it's deadly fun but ____"

The moment Harry has to remind her that she's a witch

Answer: "will sulk in the sun"

48. What is Ron's favorite comic book?

Facebook

It's not Spider-Man I guarantee you that...

Answer: The Adventures of Martin Miggs, the Mad Muggle

49. When is Luna Lovegood's birthday?

Lovely Luna Lovegood was born the day before Valentine's Day, no wonder she's so lovable.

Answer: February 13, 1981

50. What does the spell Evanesco do?

The gif is a hint, but not the SAME spell. If you know Latin this one is easy...

Answer: Vanishes an object

And just like that, the list is over :( I hope this provides you with all the Harry Potter trivia you could ever need! If not, have fun looking for *Gryffin*more!

Okay, that one was bad, I'm done, and I'm *dead Sirius* this time.

...Sorry.

Report this Content
This article has not been reviewed by Odyssey HQ and solely reflects the ideas and opinions of the creator.
Lifestyle

10 Etsy Father's Day Gifts Under $40 To Support Your Dad And Small Businesses

Stores may still be closed, but the internet is still wide open. So, while you're already shopping online check out Etsy for your Father's Day needs and support small creators.

As June approaches, Father's Day is coming up quickly with it. While they may not ask for much, it's always a nice gesture to give your dad something special to share your appreciation. Although, at the same time, it might be difficult to find the perfect gift either for their humor or that will be practical.

On a normal occasion, it's simple to find a gift for your father figures in stores, but for the times we're currently in our access has become very limited. Small and independent businesses need help now more than ever, so what better time than now to support them? If you're still stuck on what to give for Father's Day, look to this list for some inspiration that won't hurt your wallet too much.

Keep Reading... Show less
Health and Wellness

5 Helpful, Effective Mental Health Resources Specifically For The Black Community

These organizations are qualified, caring, and acknowledging the mental trauma individuals are experiencing.

On May 25, George Floyd died after being pinned to the ground by a Minneapolis police officer. In the last week, protests have sprung up across the nation, demanding justice for Floyd and accountability for police brutality. Social media has also seen widespread conversation regarding Floyd's death, Black Lives Matter, and racism in the United States. Today is #BlackoutTuesday, where many are sharing a single black square to represent unity and support for Black voices.

In light of the heavy climate that our country is facing, it is a safe assumption that many individuals' mental health may be suffering. We wanted to highlight mental health resources and organizations that are Black-owned and prepared to assist in whatever you're going through.

Keep Reading... Show less
Lifestyle

15 Black-Owned Haircare Brands That Cater As Much To Inclusivity As They Do To Your Locks

Championing Black entrepreneurs who make some of our hair favorites.

The haircare industry is vast. With the rise of social media came hundreds of thousands of empowered, niche brands. Single entrepreneurs came out of the woodwork with hair brands that now, years later, have dedicated cult followings.

Of those multitudes of brands, few cater to all hair types, most made without regard for curly or coily hair. These brands, however, are different.

Keep Reading... Show less
Swoon

4 Women Of Color Share How Racism Affects Their Dating Lives, And Everyone Needs To Listen

"My race is typically a factor in almost everything I do, and with dating, it's no different."

Racism affects the daily lives of people of color in the United States, and other parts of the world, in some capacity every day. When it comes to dating and relationships, this is unfortunately no different.

Keep Reading... Show less
Entertainment

13 Movies And Shows On Netflix Directed By Black Men And Women You Need To Watch Now

Take the time right now to watch these fantastic films and TV shows directed by Black men and women.

Netflix

Netflix is notorious for getting us insanely addicted to watching TV and films. From documentaries, true crime, reality, and fiction, we get very sucked in.

Right now the American people are fighting for the lives of our Black brothers and sisters, so instead of watching "The Office" for the 30th time, take the time to watch these 13 films and TV shows directed by Black men and women.

Keep Reading... Show less

I love working out, it makes me feel great. It helps my mood, sleep schedule and I just feel overall healthier. Recently I wanted to focus more on my glutes than I previously had been. At the gym, I would just go to the squat bar to do my thing and call it a day. But since we have been home in quarantine I feel like squats just aren't doing it for me but even if I love doing them. Doing squats I always have felt does more for banging my thighs than it ever did for my butt. It made them so big, which I didn't mind except I felt it made my butt look pretty much the same. Straying from squats, and the fact that gyms will probably remain closed for a while, sent me on a fitness journey to see what other exercises I could do at home with no or very little equipment needed. Hopefully, these exercises will help keep your booty banging.

1. Diamond Leg Lifts

Keep Reading... Show less
Lifestyle

10 Podcasts On Race Everyone Should Listen To In Order To Be A Better Ally

Listen and learn, because knowledge is power.

Podcasts are such an integral part of some of our everyday lives that it can be hard to recall a time at which they didn't exist. Podcasts exist on about every single topic, from dating to celebrity gossip and Harry Potter.

Now more than ever, it's likely you're reeling from the news, and (hopefully) wanting to do something about it in order to educate yourself. Podcasts are one of the best ways to get the most up-to-date information in a conversational, personal way from some of today's top educators, scholars, and theorists.

Keep Reading... Show less
Swoon

Stop Pitying Me Because I'm Single, I'm Very Happy With My Relationship With Myself

I don't need your opinions on why I'm single and you're not. We are two different people.

I'm so happy for my friends when they get into relationships, but that doesn't mean they get to have control over my love life, and that is what bothers me. For the record, I've been in four relationships, one lasting for three years, so I do understand relationships.

Keep Reading... Show less
Facebook Comments